Општество - категорија

футуролог повеќе

мн. футуролози
Вид збор: Именка, машки род
Научник што ја истражува иднината.
Англиски: futurologist

футурологија повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
наука за иднината
Англиски: futurology
а - в - г - д - е - з - и - к - м - н - о - п - р - с - ф - х - џ