Општество - категорија

повратник повеќе

мн. повратници
Вид збор: Именка, машки род
Лице што се вратило по подолго време во својата земја.
Англиски: repatriate

поткултура повеќе

Вид збор: Именка, женски род
види: супкултура.
Англиски: subculture

проститутка повеќе

мн. проститутки
Вид збор: Именка, женски род
Жена оддадена на проституција.
Англиски: prostitute
а - в - г - д - е - з - и - к - м - н - о - п - р - с - ф - х - џ