Општество - категорија

облека повеќе

мн. облеки
Вид збор: Именка, женски род
Сето она што човекот го облекува за да се заштити од надворешните влијанија или заради естетски потреби.
Англиски: clothing Албански: veshje

обувка повеќе

мн. обувки
Вид збор: Именка, женски род
(обично во мн.) Предмети од кожа или од друг материјал што служат за обување и заштита на нозете од студ, вода, повреди итн.
Англиски: shoe

општествен повеќе

општествени
Вид збор: Придавка
Што е сврзан со општеството, што се однесува на него.
Англиски: social Албански: shoqëror
а - в - г - д - е - з - и - к - м - н - о - п - р - с - ф - х - џ