Општество - категорија

накит повеќе

ин. накити
Вид збор: Именка, машки род
Украсен предмет што се носи на некој дел од телото.
Англиски: jewelry Албански: stoli
а - в - г - д - е - з - и - к - м - н - о - п - р - с - ф - х - џ