Општество - категорија

мебел повеќе

(едн.) мебелот
Вид збор: Именка, машки род
Предмети што служат за седење, cпиење, чување облека и др.
Англиски: furniture Германски: Möbel
а - в - г - д - е - з - и - к - м - н - о - п - р - с - ф - х - џ