Општество - категорија

капа повеќе

мн. капи
Вид збор: Именка, женски род
Дел од облеката што ја покрива главата, со различна форма и големина, без раб или со стреа, штитник над челото.
Англиски: cap Албански: kapelë

култура повеќе

мн. култури
Вид збор: Именка, женски род
Севкупност на духовни и материјални вредности на човештвото.
Англиски: culture Албански: kulturë
а - в - г - д - е - з - и - к - м - н - о - п - р - с - ф - х - џ