Општество - категорија

здружение повеќе

мн. здруженија
Вид збор: Именка, среден род
Група или поголем број луѓе, организација формирана врз основа на заеднички интереси и цели.
Англиски: association Албански: shoqatë
а - в - г - д - е - з - и - к - м - н - о - п - р - с - ф - х - џ