Општество - категорија

државност повеќе

(едн.) државноста
Вид збор: Именка, женски род
Сувереност, самостојност и организација на власта, коишто ја прават државата.
Англиски: statehood
а - в - г - д - е - з - и - к - м - н - о - п - р - с - ф - х - џ