Општество - категорија

гентрификација повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Урбанистички процес во кој во неугледни делови на еден град се населуваат граѓани од средна класа, пропратено со раселување на сиромашните кон периферијата.
Англиски: gentrification
а - в - г - д - е - з - и - к - м - н - о - п - р - с - ф - х - џ