Општество - категорија

владар повеќе

мн. владари
Вид збор: Именка, машки род
Врховен поглавар во монархискиот систем на владеење; господар, монарх, крал, цар и сл.
Англиски: ruler
а - в - г - д - е - з - и - к - м - н - о - п - р - с - ф - х - џ