Нестандарден збор - категорија

маана повеќе

Види и: мана (ж.)
мн. маани
Вид збор: Именка, женски род
мана
Англиски: deficiency

мангупштина повеќе

мн. мангупштини
Вид збор: Именка, женски род
нечесност, измама, ѓаволштина
Англиски: deception

мрзоволен повеќе

мрзоволниот
Вид збор: Придавка
мрзлив, безволен
Англиски: unwilling, lazy
а - б - в - г - д - ѓ - е - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - ш