Неменлив збор - категорија

џимрија повеќе

џимрии
Вид збор: Придавка
Оној што е пребирлив.
Англиски: choosy Турски: cimri

џиш повеќе

Вид збор: Придавка
За боја - што е многу интензивна, јака.
Англиски: glaring

џумбушлија повеќе

Вид збор: Придавка
весел, шеговит
а - б - в - г - д - ѓ - е - ж - з - ѕ - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ќ - у - ф - х - ц - ч - џ - ш