Неменлив збор - категорија

ујгун повеќе

Вид збор: Придавка
Погоден, соодветен, што одговара на нешто.
Англиски: fitting Турски: uygun

устатлија повеќе

Вид збор: Придавка
устат
Англиски: chatty
а - б - в - г - д - ѓ - е - ж - з - ѕ - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ќ - у - ф - х - ц - ч - џ - ш