Неменлив збор - категорија

рабушлија повеќе

рабушлијата
Вид збор: Придавка
изрецкан (како на рабуш)

резил повеќе

Вид збор: Придавка
посрамотен
Англиски: ashamed Турски: rezil
Примери:
Направи (стори) резил.

рзлија повеќе

Вид збор: Придавка
чесен
Англиски: decent

роганлија повеќе

Вид збор: Придавка
лакиран
Англиски: lacquered
Примери:
Rоганлии чевли.

розе повеќе

Вид збор: Придавка
розов
Англиски: pink

рубајлија повеќе

Вид збор: Придавка
Девојка која има многу невестинска спрема, чеиз.
а - б - в - г - д - ѓ - е - ж - з - ѕ - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ќ - у - ф - х - ц - ч - џ - ш