Неменлив збор - категорија

оварда повеќе

Вид збор: Придавка
Што е широкодушен, дарежлив, услужлив, љубезен.
Англиски: generous Турски: hovarda

овтикаллија повеќе

мн. овтикаллии
Вид збор: Придавка
(немен. по род) туберкулозен

окер повеќе

Вид збор: Придавка
За боја – темно - жолта кон црвеникаво.
Англиски: ocher

октомври повеќе

Вид збор: Именка, машки род
Десеттиот месец во годината.
Англиски: October Албански: tetor

онлајн повеќе

Вид збор: Придавка
Вклучен во мрежа, поврзан преку интернет.
Англиски: online
а - б - в - г - д - ѓ - е - ж - з - ѕ - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ќ - у - ф - х - ц - ч - џ - ш