Неменлив збор - категорија

налет повеќе

мн. налети
Вид збор: Именка, машки род
Клетва: проклет да е.
Англиски: damnation Турски: nalet Албански: mallkim

налик повеќе

Вид збор: Придавка
Што е сличен, што личи на некого, на нешто.
Англиски: resemble

нејатка повеќе

Вид збор: Именка, женски род
Ден кога не се јаде ништо.
Албански: ditë agjërimi
Денот на строг пост (5 јануари, ст. к.) спроти Богојавление.
Албански: ditë agjërimi

ненадеж повеќе

Вид збор: Именка, женски род
Во составот: од ненадеж - ненадејно, неочекувано.

неранимајка повеќе

Вид збор: Именка, машки род
неранимајко

несвест повеќе

Вид збор: Именка, женски род
Во составот: во несвест - состојба на изгубена свест.
Англиски: unconsciousness

нето повеќе

Вид збор: Придавка
Тежина на стока без амбалажата.
Англиски: net Албански: neto

ниет повеќе

Вид збор: Именка, машки род
намера, решеност
Англиски: intention Турски: niyet

ноември повеќе

Вид збор: Именка, машки род
Единаесеттиот месец од календарската година.
Англиски: November Албански: nëntor
а - б - в - г - д - ѓ - е - ж - з - ѕ - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ќ - у - ф - х - ц - ч - џ - ш