Неменлив збор - категорија

ексик повеќе

Вид збор: Придавка
Што е нецелосно, фалично.
Англиски: faulty Турски: eksik

екстра повеќе

Вид збор: Придавка
Што е со највисок квалитет.
Англиски: extra

ербап повеќе

ербапи
Вид збор: Придавка
(немен. по род) способен, вешт, важен, напернат
Англиски: capable Турски: erbap
а - б - в - г - д - ѓ - е - ж - з - ѕ - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ќ - у - ф - х - ц - ч - џ - ш