Неменлив збор - категорија

гајтанлија повеќе

Вид збор: Придавка
Опшиен со гајтан.
Што има форма на гајтан.

гала повеќе

Вид збор: Придавка
свечен, раскошен
Англиски: gala

гама повеќе

Вид збор: Именка, женски род
Низа од тонови со интервали.
Англиски: gamma Албански: varg, gama

гланц повеќе

Вид збор: Придавка
сјаен, неупотребуван
Англиски: shiny Германски: ganz

гратис повеќе

Вид збор: Придавка
бесплатен
Англиски: gratis
а - б - в - г - д - ѓ - е - ж - з - ѕ - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ќ - у - ф - х - ц - ч - џ - ш