Неменлив збор - категорија

вараклија повеќе

мн. вараклии
Вид збор: Придавка
(немен. по род) Позлатен, златно обоен.
Англиски: gilded Турски: varaklı

верују повеќе

Вид збор: Именка, среден род
Црковен текст во кој накратко се предадени основите на христијанската вера.
Англиски: credo Албански: kredo
Систем од убедувања, погледи, принципи.
Англиски: creed Албански: kredo

види повеќе

Види и: види (св.)
Вид збор: Извик
При исчудување.
Англиски: look Албански: vështrim
За потсилување.
Англиски: look Албански: vështrim
а - б - в - г - д - ѓ - е - ж - з - ѕ - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ќ - у - ф - х - ц - ч - џ - ш