Наука - категорија

машиноградба повеќе

мн. машиноградби
Вид збор: Именка, женски род
машинство
Англиски: mechanical engineering Албански: mekanikë

медицина повеќе

(едн.) медицината
Вид збор: Именка, женски род
Група научни области за проучување, за лекување и за заштита од болести на луѓето (хумана) и на животните (ветеринарна).
Англиски: medicine Албански: medicinë
а - б - д - е - з - и - м - н - о - п - р - с - т - ф - х