Митологија - категорија

титан повеќе

мн. титани
Вид збор: Именка, машки род
Во старогрчката митологија - назив за гигантите што стапиле во борба против боговите на Олимп.
Англиски: titan Албански: titan
а - б - в - г - д - з - ј - к - м - н - о - п - с - т - ф - х - ч