Митологија - категорија

змеј повеќе

мн. змејови
Вид збор: Именка, машки род
Огромно чудовиште од приказните со една или повеќе глави, со крила и опашка, кое најчесто се храни со луѓе.
Англиски: dragon Албански: dragua
а - б - в - г - д - з - ј - к - м - н - о - п - с - т - ф - х - ч