Минералогија - категорија

камен повеќе

мн. камење
Вид збор: Именка, машки род
Тврд минерал што се наоѓа во внатрешноста или по површината на Земјината кора.
Англиски: stone Албански: gur

кремен повеќе

мн. кремени
Вид збор: Именка, машки род
Многу тврд камен што пушта искри при удар.
Англиски: flintstone
а - г - д - ж - к - м - п - с - у - ц - ч