Земјоделство - категорија

екстензивен повеќе

екстензивни
Вид збор: Придавка
Опсежен, опширен, насочен кон зголемување на количеството, но не и кон подобрување на квалитетот.
Англиски: extensive

ергеле повеќе

мн. ергелиња
Вид збор: Именка, среден род
Сточарско стопанство за одгледување коњи, специјално одгледувани.
Англиски: stud, paddock Турски: hergele Албански: ergele, vend për stërvitje kuajsh
а - б - в - г - д - ѓ - е - ж - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - ш