Жаргонски збор - категорија

селјак повеќе

Види и: селанец (м.)
мн. селјаци
Вид збор: Именка, машки род
невоспитан, необразован човек
Англиски: peasant

силикон повеќе

мн. силикони
Вид збор: Именка, машки род
Женски гради зголемени со додавање посебни додатоци од силикон.
Англиски: silicone breast

сонг повеќе

Вид збор: Именка, машки род
песна, шлагер
Англиски: song

сурлаџија повеќе

мн. сурлаџии
Вид збор: Именка, машки род
Тој што пие многу течност, обично алкохол.
Англиски: drunkard
д - м - п - с - т - ф - ц - ш