Економија - категорија

џелеп повеќе

мн. џелепи
Вид збор: Именка, машки род
Трговец кој купува, гои и препродава добиток на јадро.
Англиски: livestock wholesaler Турски: celep Албански: tregëtar blegtroral me shumicë

џепарлак повеќе

мн. џепарлаци
Вид збор: Именка, машки род
Пари наменети за ситни потреби.
Англиски: pocket money
а - б - в - г - д - ѓ - е - ж - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ќ - у - ф - х - ц - ч - џ - ш