Екологија - категорија

шумјак повеќе

мн. шумјаци
Вид збор: Именка, машки род
Мала, ситна шума, горичка.
Англиски: grove Албански: zabel, korije
а - б - в - г - д - ѓ - е - з - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ч - џ - ш