Екологија - категорија

хербицид повеќе

мн. хербициди
Вид збор: Именка, машки род
Отров што уништува несакана вегетација.
Англиски: herbicide
а - б - в - г - д - ѓ - е - з - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ч - џ - ш