Екологија - категорија

фекален повеќе

фекална
Вид збор: Придавка
Што се однесува на факалии.
Англиски: fecal
Примери:
Фекални води.

фекалии повеќе

фекалиите
Вид збор: Именка, множина
Останки од ѓубре, смет, измет.
Англиски: feces
Примери:
После поплавите езерото се наполни со фекалии.
а - б - в - г - д - ѓ - е - з - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ч - џ - ш