Екологија - категорија

термален повеќе

термална
Вид збор: Придавка
За извор - чија вода е природно топла.
Англиски: thermal
Примери:
Термален извор.

токсичен повеќе

токсичниот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на токсини.
Англиски: toxic

трница повеќе

Види и: трњак (м.)
Вид збор: Именка, женски род
трњак
Англиски: thornbush

трњак повеќе

мн. трњаци
Вид збор: Именка, машки род
Место обраснато со трње.

труст повеќе

мн. трустови
Вид збор: Именка, машки род
Вид економски монопол, голема компанија.
Англиски: trust
а - б - в - г - д - ѓ - е - з - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ч - џ - ш