Екологија - категорија

издуван повеќе

Види и: издува (св.)
издувни
Вид збор: Придавка
Што е издуван по користење.
Англиски: exhaust

инсектицид повеќе

мн. инсектициди
Вид збор: Именка, машки род
Хемиско средство за уништување на штетните инсекти.
Англиски: insecticide
а - б - в - г - д - ѓ - е - з - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ч - џ - ш