Дипломатија - категорија

ОН повеќе

Вид збор: Скратеница
Обединети нации
Англиски: UN

општобалкански повеќе

општобалканска
Вид збор: Придавка
Што се однесува на сите балкански земји.
Примери:
Тоа ја извади на виделина сета сложеност и комплицираност на македонскиот проблем и неговата општобалканска димензија.

официјален повеќе

официјална
Вид збор: Придавка
Службен, што доаѓа (соопштен, донесен итн.) од службена, надлежна страна; службено овластен.
Англиски: officially
а - б - в - г - д - е - з - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х