Дипломатија - категорија

земја повеќе

мн. земји
Вид збор: Именка, женски род
Заедничка територија на која живеат поголеми заедници на луѓе, народи, која претставува географска целина (крај) и која може административно и политички да биде држава.
Англиски: country Албански: krahinë
а - б - в - г - д - е - з - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х