Деминутив - категорија

едренце повеќе

Види и: едро (ср.)
(едн.)
Вид збор: Именка, среден род
мало едро
Англиски: sail

еже повеќе

мн. ежиња
Вид збор: Именка, среден род
еж
Англиски: hedgehog
а - б - в - г - д - е - ж - з - ѕ - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ќ - у - ф - х - ц - ч - џ - ш