Геологија - категорија

ил повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
глина
Англиски: clay

иловица повеќе

иловицата
Вид збор: Именка, женски род
Вид смолеста глина.
а - б - в - г - д - е - ж - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - ш