Географија - категорија

цариградски повеќе

Види и: Цариград (име.)
цариградскиот
Вид збор: Придавка
Што е во врска со Цариград.

цинцар повеќе

мн. цинцари
Вид збор: Именка, машки род
(Цинцар) Влав
Англиски: Wallachian Албански: Vlleh

цинцарка повеќе

мн. цинцарки
Вид збор: Именка, женски род
жена Цинцар
Англиски: Wallachian Албански: vllehe

цифун повеќе

мн. цифуни
Вид збор: Именка, машки род
Тесен дел од река каде што е водата најсилна и најбрза.
Англиски: gorge

црвенокожец повеќе

црвенокошци
Вид збор: Именка, машки род
Лице од индијанско племе со црвеникава боја на кожата.
Англиски: redskin Албански: lëkurëkuq

Црна Гора повеќе

Вид збор: Име
Независна држава, една од бившите југословенски републики.
Англиски: Montenegro

црнец повеќе

мн. црнци
Вид збор: Именка, машки род
Лице од црната раса.
Англиски: negro Албански: zezak

црноморски повеќе

црноморскиот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на Црно Море.
а - б - в - г - д - е - ж - з - и - ј - к - л - љ - м - н - њ - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - џ - ш