Биологија - категорија

јаболкце повеќе

мн. јаболкца
Вид збор: Именка, среден род
јаболко
Англиски: apple Албански: mollë

јадро повеќе

мн. јадра
Вид збор: Именка, среден род
Дел од клетката каде што е сместен генетскиот материјал.
Англиски: nucleus Албански: bërthamë
а - б - в - г - д - е - ж - з - и - ј - к - л - љ - м - н - о - п - р - с - т - ќ - ф - х - ц - ч - ш