Биологија - категорија

шљука повеќе

мн. шлуки
Вид збор: Именка, женски род
Птица преселница што живее во претежно мочурливи подрачја.
Латински: Gallinago stenura Англиски: snipe

штипалка повеќе

Види и: штипка (ж.)
мн. штипалки
Вид збор: Именка, женски род
Дел од телото кај некои животни (рак и сл.).
Англиски: claw
а - б - в - г - д - е - ж - з - и - ј - к - л - љ - м - н - о - п - р - с - т - ќ - ф - х - ц - ч - ш