Биологија - категорија

цитоплазма повеќе

(едн.) цитоплазмата
Вид збор: Именка, женски род
Протоплазмата од клетката со исклучок на јадрото.
Англиски: cytoplasm

црвенокожец повеќе

црвенокошци
Вид збор: Именка, машки род
Лице со црвеникава кожа.
Албански: lëkurëkuq
а - б - в - г - д - е - ж - з - и - ј - к - л - љ - м - н - о - п - р - с - т - ќ - ф - х - ц - ч - ш