Аугментатив - категорија

темелиште повеќе

Вид збор: Именка, среден род
аугм. од темел.

темничиште повеќе

Вид збор: Именка, среден род
аугм. од темница.

торбиште повеќе

Види и: торба (ж.)
мн. торбишта
Вид збор: Именка, среден род
торба

тревиште повеќе

Вид збор: Именка, среден род
лоша, дива трева
Англиски: grass Албански: bar i keq

трупиште повеќе

Вид збор: Именка, среден род
аугм. од труп.

тулумина повеќе

Види и: тулум (м.)
Вид збор: Именка, женски род
тулум
б - в - г - д - ж - ѕ - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ф - ц - ч - ш