Аугментатив - категорија

градиште повеќе

мн. градишта
Вид збор: Именка, среден род
град
Англиски: town Албански: qytet
б - в - г - д - ж - ѕ - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ф - ц - ч - ш