Астрономија - категорија

еклипса повеќе

мн. еклипси
Вид збор: Именка, женски род
Помрачување на Сонцето или Месечината.
Англиски: eclipse
а - б - в - г - д - е - з - ѕ - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х