Анатомија - категорија

фалус повеќе

мн. фалуси
Вид збор: Именка, машки род
пенис
Англиски: penis

фибула повеќе

мн. фибули
Вид збор: Именка, женски род
Коска што се наоѓа зад писката.
Латински: fibula Англиски: fibula
а - б - в - г - д - е - ж - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - џ - ш