Анатомија - категорија

икра повеќе

мн. икри
Вид збор: Именка, женски род
(обично во мн.) Дебелото месо од коленото до глуждот.
Англиски: calf Албански: pulpë, tuçkë

ирис повеќе

мн. ириси
Вид збор: Именка, машки род
Предниот обоен дел на окото околу зеницата.
Англиски: iris Албански: iris, iridë
а - б - в - г - д - е - ж - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - џ - ш