Административен термин - категорија

чиновничка повеќе

Види и: чиновник (м.)
мн. чиновнички
Вид збор: Именка, женски род
За жена чиновник.
Англиски: civil servant

чиновништво повеќе

(едн.) чиновништвото
Вид збор: Именка, среден род
Занимање или служба на чиновник.
Англиски: civil service Албански: nëpunës, zyrtar
Чиновниците заедно.
Англиски: civil service Албански: administrat

членка повеќе

Види и: член (м.)
мн. членки
Вид збор: Именка, женски род
држава или организација како член
Англиски: member Албански: anëtare

членство повеќе

членството
Вид збор: Именка, среден род
Припаѓање кон организација во својството на член.
Англиски: membership Албански: anëtarësi
Членовите на организацијата - вкупно земени.
Англиски: membership Албански: antarët
а - б - в - г - д - ѓ - е - ж - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - ш