Административен термин - категорија

харзувал повеќе

Вид збор: Именка, машки род
писмена молба, претставка, поднесок
Англиски: petition Турски: arzuhâl

хиерархија повеќе

мн. хиерархии
Вид збор: Именка, женски род
Службена скала, поредок по ранг.
Англиски: hierarchy

хомологизација повеќе

Вид збор: Именка, женски род
Одобрение за моторно возило за користење во одредена земја.
Англиски: license
а - б - в - г - д - ѓ - е - ж - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - ш