Административен термин - категорија

легитимација повеќе

мн. легитимации
Вид збор: Именка, женски род
Документ со кој се докажува идентитетот на лицето; лична карта.
Англиски: identity card Албански: legjitimacion
Документ со кој се потврдува членство, професија или овластување за нешто на некое лице.
Англиски: license Албански: liçencë

лихва повеќе

(едн.) лихвата
Вид збор: Именка, женски род
Дополнително плаќање за неплатен навреме данок или влог.
Англиски: interest Албански: kamatë

лиценца повеќе

мн. лиценци
Вид збор: Именка, женски род
Одобрување за употреба на туѓ патентиран пронајдок, отстапување (концесија) за водење на некоја работа.
Англиски: license Албански: liçensë, lejë
а - б - в - г - д - ѓ - е - ж - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - ш